Výroba Jägermeisteru
DOBRÁ CHUŤ: SKUTEČNÁ ZKOUŠKA KVALITNÍ VÝROBY
Recept na Jägermeister se od jeho vynalezení před více než 80 lety nezměnil. Tento tajný recept mísí řadu různých ingrediencí z celého světa. Před finálním stáčením Jägermeisteru se provádí celkem 383 kontrol kvality, což dává vzniknout jedinečnému bylinnému likéru, a to kvalitou i chutí.
ROSTLINNÉ SUROVINY
Při jeho výrobě se používá 56 různých bylin, květů, kořenů a ovoce včetně badyánu, skořice, kořene zázvoru a směsi tajných bylin. Za účelem získání nejkvalitnějších bylin společnost nekupuje směsi různých částí rostlin ani jejich výtažky, ale suroviny v původní nezpracované podobě.
1
NAŠE KONTROLY KVALITY
Ingredience pocházejí z celého světa a před použitím jsou vždy testovány na kvalitu, chuť a vůni. Kromě senzorické zkoušky se všechny suroviny podrobují analýze ve vlastní laboratoři společnosti Jägermeister, kde nejmodernější zařízení zajišťují, že se ve výrobním procesu používají pouze suroviny té nejvyšší kvality.
2
ZPRACOVÁNÍ
Pečlivě střežený recept na Jägermeister pak oživují hlavní lihovarníci. Jednotlivé přísady se přesně naváží a následně rozemelou na různé suché směsi.
3
MACERACE
Směsi se poté na několik týdnů smísí s alkoholem a vodou, kdy se macerují za účelem extrakce aromatických sloučenin, jako jsou éterické oleje. Postup je podobný jako při výrobě čaje.
4
NÁŠ ZÁKLAD PRO JÄGERMEISTER
Hlavní lihovarníci pak kombinují různé maceráty do tmavého základu, který je srdcem a duší legendární chuti Jägermeisteru. Tak vzniká koncentrovaný základ použitých bylin, květů, kořenů a ovoce. Obsah alkoholu v této fázi je více než 50 %.
5
JEDEN ROK V SUDECH
Základ na Jägermeister se asi jeden rok nechá „dýchat“ a zrát v jednom ze 400 mohutných dubových sudů uložených ve sklepě ve Wolfenbüttelu. Dubové sudy, z nichž některé jsou staré více než 100 let, byly všechny ručně vyrobeny z hustého dřeva, které pochází z místního lesa „Pfälzer Wald“, a jsou skutečně mistrovským dílem.
6
KONEČNÝ PRODUKT
Po zrání se základ obohatí čistou vodou, alkoholem, karamelizovaným cukrem a tekutým cukrem. Teprve potom je Jägermeister, jaký známe a milujeme, připraven na stáčení do světoznámých zelených lahví.
7
ROSTLINNÉ SUROVINY
Při jeho výrobě se používá 56 různých bylin, květů, kořenů a ovoce včetně badyánu, skořice, kořene zázvoru a směsi tajných bylin. Za účelem získání nejkvalitnějších bylin společnost nekupuje směsi různých částí rostlin ani jejich výtažky, ale suroviny v původní nezpracované podobě.
1
NAŠE KONTROLY KVALITY
Ingredience pocházejí z celého světa a před použitím jsou vždy testovány na kvalitu, chuť a vůni. Kromě senzorické zkoušky se všechny suroviny podrobují analýze ve vlastní laboratoři společnosti Jägermeister, kde nejmodernější zařízení zajišťují, že se ve výrobním procesu používají pouze suroviny té nejvyšší kvality.
2
ZPRACOVÁNÍ
Pečlivě střežený recept na Jägermeister pak oživují hlavní lihovarníci. Jednotlivé přísady se přesně naváží a následně rozemelou na různé suché směsi.
3
MACERACE
Směsi se poté na několik týdnů smísí s alkoholem a vodou, kdy se macerují za účelem extrakce aromatických sloučenin, jako jsou éterické oleje. Postup je podobný jako při výrobě čaje.
4
NÁŠ ZÁKLAD PRO JÄGERMEISTER
Hlavní lihovarníci pak kombinují různé maceráty do tmavého základu, který je srdcem a duší legendární chuti Jägermeisteru. Tak vzniká koncentrovaný základ použitých bylin, květů, kořenů a ovoce. Obsah alkoholu v této fázi je více než 50 %.
5
JEDEN ROK V SUDECH
Základ na Jägermeister se asi jeden rok nechá „dýchat“ a zrát v jednom ze 400 mohutných dubových sudů uložených ve sklepě ve Wolfenbüttelu. Dubové sudy, z nichž některé jsou staré více než 100 let, byly všechny ručně vyrobeny z hustého dřeva, které pochází z místního lesa „Pfälzer Wald“, a jsou skutečně mistrovským dílem.
6
KONEČNÝ PRODUKT
Po zrání se základ obohatí čistou vodou, alkoholem, karamelizovaným cukrem a tekutým cukrem. Teprve potom je Jägermeister, jaký známe a milujeme, připraven na stáčení do světoznámých zelených lahví.
7